DIVERSITEIT KAARTEN

‘Twee teams bij elkaar, wat zich daar ontvouwde in die ontmoeting met elkaar was heel bijzonder. Elk verhaal resoneerde op de andere verhalen. En dat met de vraag kies er twee uit waarmee je je voorstelt aan het andere team. Er ontvouwde zich zoveel verbinding. Daar kon ieder uit blijven putten die twee dagen training bij geen makkelijk onderwerp’.
Reactie van een trainer die met de kaarten werkt

Zie voor meer:
http://www.martenbos.nl/wat_doet/werken_met_de_diversiteit_cirkel

Diversiteit speelt een rol in de privé - , de beroeps - en de maatschappelijke omgeving.
De verscheidene identiteiten en omstandigheden zijn aanwezig in de cliënt/professional relatie, in ontwikkelingen en posities binnen organisaties, binnen het ‘op de markt brengen’ van diensten en producten.
Word de client gezien als object: ‘De patiënt’, ‘de man’, ‘de vrouw’, ‘de allochtoon’, ‘de homo’, ‘de gehandicapte’, ‘de gelovige’, ‘de transgender’, etc.?
Of als subject: een totaal (holistisch) persoon met een waaier aan identiteiten, talenten, achtergronden etc. in zich?
Gedraagt de aanbieder zich als ‘de ambtenaar’, ‘de arts’, ‘de politie’, ‘de therapeut’? Of als een professional die meerdere kanten in zich heeft en zich kan verbinden.
Om deze continue ‘identiteitendans’ door te krijgen en de sturingsmechanismen hiervan meer bewust te kunnen ervaren, de regie te nemen of te laten, zijn de ‘diversiteit kaarten’ als instrument ontwikkeld.

Kaartenset plus handleiding zijn te bestellen bij .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) (inclusief verzendkosten 40 euro per set.)

The diversity cards have also been published into an English translation.
The set cards is available and can be send to you. .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)
A training about the use of the cards in English is also possible.
Keep an eye on this page and/or send an e mail to: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

 

 

 


cirkel

UMCU


VOORKANT HANDLEIDING